Peter KammannPeter Kammann

Dette er min hjemmeside, hvor jeg vil fortælle lidt om mig selv, min familie og mine interesser.

Oprindeligt er jeg uddannet skatterevisor. Jeg var ansat hos Told- og Skat fra 1982 til 1998. Fra 1998 til 2000 uddannede jeg mig til datamatiker på Sønderborg Handelsskole. Som datamatiker arbejdede jeg som systemadministrator, IT-konsulent og programmør indtil 2005, hos forskellige virksomheder.

Vi flyttede til Ry i 2001, fordi jeg fik arbejde i Århus og vi ønskede ikke at bo i sådan en stor by. I 2005 solgte vi vort hus i Ry og flyttede tilbage til Sønderborg.

Peter Kammann med bærbar computerFra 2005 til 2009 uddannede jeg mig til folkeskolelærer, fordi jeg syntes der var mere fremtid i den branche og så hang uddannelsen mere sammen med min store fritidsinteresse spejder. Imens arbejdede jeg hos forskellige skoler som vikar. Først på Havnbjerg Skole, Tandslet Friskole, Friskolen Østerlund, Gråsten Friskole og Dybbøl-Skolen. Herefter blev jeg ansat hos Business College Syd, hvor jeg arbejdede som årsvikar indtil 2012. Dernæst blev jeg ansat i et vikariat på Nørreskov-Skolen, Guderup. Denne sommer afsluttede jeg et vikariat hos Tandslet Friskole, hvor jeg lærte en hel del, som jeg kan bruge i min videre karriere. Jeg håber selvfølgelig på, at jeg på et tidspunkt kan blive fastansat på en skole. Der er ikke andet for end at prøve videre og sende ansøgninger til skoler, der mangler en energisk lærer, som mig.

Peter Kammann i spejderuniformJeg har været spejder i over 40 år, først startede jeg som ulveunge, så blev jeg storspejder, skovmand og til sidst Rover, samtidig med at jeg var leder. Spejder er min store interesse. I kan læse mere om min spejdertid på mine spejdersider, se i menuen til venstre. Jeg elsker at arbejde med mine hjemmesider, som konstant er under udvikling og jeg er en inkarneret amatør fotograf. Desuden forsker jeg efter min families slægt, der er jo ikke så mange med det navn. Som spejder er jeg et friluftsmenneske, derfor elsker jeg også ture i naturen, med konen, hunden og mit elskede kamera.

Jeg interesserer mig også for historie. Egentlig var det vikingetiden, som var min helt store passion. Jeg var grebet af deres vildskab, deres eventyrlyst og deres heroiske skildring i historiebøgerne. Men efter at jeg, på et tidspunkt, arbejdede på Øm Kloster Museum blev jeg grebet af interessen for middelalderen. Det er der alle de store opfindelser er gjort, de fleste byer blevet stiftet og grundlagt. Men al historie interesserer mig meget. Lige siden jeg var lille, har min far slæbt os børn med på museer og andre steder med baggrund i historiske begivenheder. Det er nok det, der har sat sit præg på min store interesse for historie. Nu er det mig selv, der slæber mine børn, og når den tid kommer, mine børnebørn, med på museer.

Peter Kammann som broder Mathias i vikingespillet Røde OrmMin historieinteresse har jeg gjort, at jeg endda på et tidspunkt var med i Jels Vikingespil. Jeg var broder Mathias i opførelsen af stykket: "Røde Orm", til Jels Vikingespils 30 års jubilæum. Michael Asmussen var instruktør. Det var enormt skægt.